- acīm.lv - http://www.acim.lv -

Brilles pieprasa (ne) parastu kopšanu!

Posted By Evija Barkāne On 25.09.2012 @ 09:20 In brilles | No Comments

Regulāra un saudzīga briļļu kopšana, pagarina arī to mūžu. Ikdienas kopšanā vēlams to lēcas nesaskrāpēt, regulāri notīrīt, lai ir skaidrāka redzamība, kā arī nevajadzētu locīt briļļu ietvarus. Bet īstā briļļu – gan saulesbriļļu, gan redzi koriģējošo briļļu – kopšana ir daudz komplicētāka (tas gan nenozīmē, ka sarežģītāka!), nekā var šķist pirmajā brīdī. Turpinājumā par būtiskāko, ko vajadzētu iegaumēt katram briļļu nēsātājam!

Tīri, bet zini kā

Tīrīšanas tehnikas izvēlē jāņem vērā tas, no kāda materiāla ir briļļu lēcas. Ja tās ir aizsargātas ar daudzfunkcionālām virsmām, zini – šādas brilles ne tikai mazāk smērējas, bet to lēcas ir nedaudz stiprākas un cietākas, šādi pasargājot tās no nejaušas saskrāpēšanas. Ja negribi, lai briļļu lēcas saskrāpētos, nevajag tās tīrīt ar ko pagadās. Pat ļoti mīksts audums uz lēcām var atstāt mikro skrāpējumus. Sākumā šos skrāpējumus pat nevar pamanīt, bet ar laiku lēcas paliek neskaidras. Lai no tā pasargātos, ieteicams lietot speciālās salvetes vai briļļu tīrīšanas līdzekļus. Ja grib iztīrīt netīrumus, kas sakrājušies starp briļļu ietvaru un lēcām, tās jāmērc speciālās, lielās ultraskaņas vannās. Šo pakalpojumu saviem klientiem bez maksas piedāvā optikas centri „Fielmann”. Tāpat brilles vajadzētu vienmēr pasargāt no kontakta ar asiem priekšmetiem, sāļa ūdens, smiltīm, putekļiem un citiem netīrumiem.

Biežākie briļļu deformēšanās iemesli

Tie, kas ikdienā nēsā brilles, neļaus samelot – brilles tiešām baidās no karstuma! Pārāk karstā laikā lēcu virsma var pat atdalīties. Zināji, ka brilles, atstātas automašīnā pie loga, var uzkarst līdz pat 200 grādiem? Ir bijuši gadījumi, kad briļļu ietvari šādā karstumā deformējas. Tieši tāpat briļļu ietvari jāpasargā, atverot cepeškrāsns durvis, sildoties pie ugunskura vai ejot pirtī. Briļļu ietvari var deformēties arī tad, ja brilles nēsā uz galvas vai brilles nepareizi uzliek un noņem no „acīm”. Pareizā briļļu „uzvilkšanas” tehnika – turot ar abām rokām abas briļļu kājiņas. Tāpat ieteicams noņemt brilles, kad lieto matu laku vai smaržas. Ja brilles uz mirkli noņemtas no acīm, tās ieteicams turēt speciālā briļļu makā (īpaši tas attiecas uz brillēm, kas ir bez rāmīšiem). Ja nu tomēr brilles nesanāk uzreiz ielikt kastītē, tās vēlams turēt ar lēcām uz augšu.

Optikas centra „Fielmann” speciālisti novērojuši, ka vairāk par briļļu kopšanas līdzekļiem un dažādajiem briļļu tīrīšanas veidiem interesējas vidēja un vecāka gada gājuma cilvēki, jo viņi brilles pērk retāk, bet pērk uzreiz kvalitatīvākas. Jauniešu pirkšanas paradumos vērojama tendence, ka viņi brilles pērk biežāk, jo viņiem patīk to rāmīšus pielāgot pēdējām modes aktualitātēm. Tā kā jaunieši ir aktīvāka dzīvesveida piekritēji, tieši viņiem arī visbiežāk veidojas briļļu bojājumi, jo tās mēdz nokrist, deformēties (ja ievēro nepareizus kopšanas ieteikumus), mēdz arī salocīties un saskrāpēties.

Optikas centrs „Fielmann” informē, ka visu augustu dažādu zīmolu brilles var iegādāties, sākot no 58 latiem.

Tirdzniecības zīme „Fielmann” pieder vācu kompānijai „Fielmann AG”, kura dibināta 1972. gadā. „Fielmann” ir briļļu tirgus līderis Vācijā un lielākais optikas salonu tīkls Eiropā, kas ļoti veiksmīgi darbojas arī Latvijā. Pie mums šim tīklam ir piecas filiāles Rīgā un viena – Daugavpilī.

Vairāk informācijas:

E-pasts: f [1]ielmann@apollo.lv


Article printed from acīm.lv: http://www.acim.lv

URL to article: http://www.acim.lv/2012/09/brilles-pieprasa-ne-parastu-kopsanu/

URLs in this post:

[1] f: mailto:gk@optik.lt

© acim.lv 2010. Visas tiesības paturētas.