Kontaktlēcu veselības nedēļa!

kontaktlēcasEvija Barkāne, oktobris 18, 2017 09:25 | 267 skatījumi | Drukāt rakstu
Jebkuram kontaktlēcu nēsātājam ir svarīga acu komforta sajūta. Par to tiek runāts daudzos simpozijos un konferencēs, galvenokart tiek pieminēti faktori, kuri ietekmē komforta sajūtu kontaktlēcu nēsāšanās laikā. Pie tiem var pieskaitīt cilvēka vispārējo veselības stāvokli, lietotos medikamentus, ārējās vides apstākļus, pat uztura bagātinātājus un ēšanas ieradumus, kuri var izmainīt asaru kvalitāti un daudzumu, kas savukārt ietekmē komforta sajūtu pie kontaktlēcu nēsāšanās.
Asociācijas (LOOA) aprēķini rāda, ka Latvijā ir aptuveni 100 000 kontaktlēcu lietotāju. Kontaktlēcas ir visā pasaulē ļoti populārs redzes korekcijas veids un pie mums, Latvijā tās lieto aizvien vairāk cilvēku. Kā zināms, kontaktlēcas var sniegt to lietotājiem komfortu un vairāk brīvības. Taču gan mēs, LOOA, gan arī noteikti Jūs ikdienā nereti dzirdat par gadījumiem, kad kontaktlēcu lietošana ir izraisījusi acu veselības problēmas un pat nopietnas acu saslimšanas.
Lai mazinātu šādu gadījumu skaitu, informētu kontaktlēcu lietotājus, optometristus un mazumtirgotājus par veselīgu kontaktlēcu lietošanu, LOOA sadarbībā ar lielākajiem kontaktlēcu izplatītājiem un Latvijas Universitāti, pirmo reizi Latvijā rīko kampaņu “Kontaktlēcu veselības nedēļa”.
Kampaņa norisināsies no 23. līdz 29. oktobrim. Tās laikā LOOA aicinās nozarē strādājošos pievērst pastiprinātu uzmanību kontaktlēcu lietotāju acu veselībai. Tāpat arī ar masu mediju starpniecību tiks informēti kontaktlēcu lietotāji par to, kā izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem, lietojot kontaktlēcas.
Centrālais “Kontaktlēcu veselības nedēļas” pasākums būs konference optometristiem un  “Kontaktlēcu lietošana un acu veselība”. Tajā piedalīties aicināti optometristi un citi nozares speciālisti, kuri ikdienā strādā ar kontaktlēcu lietotājiem. Konference norisināsies 26. oktobrī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, Magnum zālē, 1. stāvā. Konferences norises laiks ir no plkst. 16:00 līdz 20:00. Konferences laikā pieredzē un jaunākajos pētījumos dalīsies gan pašmāju, gan arī ārvalstu speciālisti.
Aicinām visus sekot līdzi informācijai, jo optikas nozares pārstāji aicinās kontaktlēcu lietotājus uz bezmaksas acu apskati. Zināms, ka Fielmann optikās visi kontaktlēcu lietotāji tiek gaidīti uz acu apskati jau no 18.10.17. Tāpat aicinām Jūs rezervēt laiku un piedalīties konferencē “Kontaktlēcu lietošana un acu veselība”, piesakot savu dalību looasociacija@gmail.com
Rūpēsimies par savam acīm, jo tās ir mūsu svarīgākā maņa. Vai jūs zināt, kā pareizi rūpēties par kontaktlēcām? Izmantojiet šo kampaņu un aizejiet pie sava acu speciālista, lai pārliecinātos, vai jūsu acis ir veselas, kā arī nekautrējieties uzdot jautajumus, jo tieši saruna ar acu speciālistu jums palīdzēs tikt galā ar neskaidrām lietām.
Birkas: , , , , , ,

  • Dalies Facebook