Ko noskaidroja kontaktlēcu lietotāji?

kontaktlēcasEvija Barkāne, novembris 3, 2017 12:57 | 307 skatījumi | Drukāt rakstu

Aizvadītajā nedēļā optikas salonos visā Latvijā kontaktlēcu lietotājiem bija iespēja bez maksas pārbaudīt redzi, kā arī saņemt acu aprūpes speciālistu konsultācijas. Šī akcija notika informatīvās kampaņas “Kontaktlēcu lietotāju veselības nedēļa” ietvaros ar mērķi vērst uzmanību pareizai un acs veselībai draudzīgai kontaktlēcu lietošanai ikdienā.

Kampaņas ietvaros 35 Latvijas pilsētās, vairāk nekā 200 optikas salonos visā Latvijā kontaktlēcu lietotāji tika aicināti pārbaudīt gan redzi, gan arī pārliecināties par savām zināšanām par kontaktlēcu lietošanas norādījumiem. Lielākā atsaucība bija vērojama Rīgā un Vidzemē.

Tā kā kontaktlēcas ir visā pasaulē ļoti populārs redzes korekcijas veids un tā svarīgākais kopšanas faktors ir higiēna, ir būtiski skaidrot kontaktlēcu lietošanas ieteikumus. Ne mazāk svarīgi ir rūpēties par acu veselību, ievērojot veselīgu dzīvesveidu – nesmēķējot, lietojot veselīgu uzturu, pasargājot acis no saules stariem un traumām, atpūtinot acis un izvairoties no stresa, kā arī regulāri veicot redzes pārbaudes pie speciālista,” norāda Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas departamenta direktore Ilze Straume.

Kontaktlēcu lietotāju veselības nedēļas laikā acu aprūpes speciālisti novērojuši, ka lēcu lietotāji pieļauj vairākas kļūdas. Nepareiza kontaktlēcu kopšana, piemēram, pavirša tīrīšana un kontaktlēcu šķīduma atkārtota izmantošana, kā arī lēcu derīguma termiņa neievērošana, to lietošana tam neparedzētos gadījumos un regulāra ārsta neapmeklēšana ir biežākās kļūdas, ko pieļauj vairums kontaktlēcu lietotāju.

Pēteris Cikmačs, SIA “Optomerijas centrs” pārstāvis uzsver, ka informatīvā nedēļa nav tikai nozares speciālistu pasākums: “Kontaktlēcu lietošanas noteikumus, kā arī redzes speciālistu norādījumus kontaktlēcu lietotāji bieži neievēro vai uztver tikai rekomendējoši. Tieši tādēļ mēs vēlamies iedrošināt un izglītot jau esošos un potenciālos kontaktlēcu lietotājus, kā arī skaidrot jaunākās tendences un priekšrocības, kas palīdzēs justies ērti un droši.

Informatīvo kampaņu “Kontaktlēcu lietotāju veselības nedēļa” organizēja Latvijas Optometristu un optiķu asociācijas (LOOA) kopā ar sadarbības partneriem.

Birkas: , , , , ,

  • Dalies Facebook