- acīm.lv - http://www.acim.lv -

Acu možums ziemā!

Posted By Evija Barkāne On 14.01.2015 @ 12:45 In Virsraksts | No Comments

Ziemā cilvēki bieži vien vairāk domā par to, kā sasildīties un nenosalt, nekā par savām acīm. Tomēr ir jāatceras, ka Janvārī ir iespējams dabūt kādu acu problēmu (kairinājumu vai traumu) tik pat bieži, cik Jūnijā. Neatkarīgi no tā, vai jūs dodaties uz kalniem, vai sildāt telpas ar sildītājiem, vai vienkārši ejat ziemas pārgājienā un sildaties pie ugunskura, jums ir jāatceras par acu drošību. Rūpējoties par acīm arī ziemā, atcerieties 3 galvenos faktus:

  • Neļaujiet acīm izžūt. Atrodoties telpās, kur ir karsti un ir sauss gaiss vai arī uzturoties ugunskura tuvumā, acīm rodas sausuma un  kairinājuma sajūta. Tā ir ļoti nepatīkama, it īpaši tiem , kuriem jau ir sausās acs sindroms. Šādos gadījumos uzturieties pēc iespējas tālāk no sildīšanas iekārtām, mitriniet telpās gaisu, kāa arī centieties mitrināt acis ar mitrinošajiem pilieniem. Lietojiet uzturā daudz ūdens.
  • Obligāti lietojiet saulesbrilles ar UV aizsardzību. Ziemas aukstajā laikā saule var radīt acīm vēl lielāku kaitējumu nekā vasaras laikā, jo kaitīgie UV stari atstarojas arī no sniega, līdz ar to acīs nonāk 2x vairāk UV starojuma. Augstu kalnos [1], kur ir ļoti augsts starojuma līmenis, ir iespējami pat radzenes apdegumi, sniega un saules izraisītais acs bojājums- snowblindness, tāpēc atcerieties  šo faktu.
  • Lieto goggles jeb brilles-masku. Slēpotājiem un snovbordistiem goggles [2] ir neatņemama ekipējuma sastāvdaļa, jo tās aizsargā ne tikai no UV starojuma, bet arī no sniega, vēja un gružiem, līdz ar to ir mazāks risks iegūt kaut kādu traumu.

Ievērojot drošību, vienmēr samazinās risks. Tāpat ir arī šajā gadījumā. Tomēr, ja ziemas atpūtas laikā jums rodas kaut kādas sūdzības par acīm, redzi, tad ir jādodas pie sava acu speciālista.

Rūpēsimies par savām acīm arī ziemā!

[3]


Article printed from acīm.lv: http://www.acim.lv

URL to article: http://www.acim.lv/2015/01/acu-mozums-ziema/

URLs in this post:

[1] Augstu kalnos: http://www.acim.lv/2012/12/acu-aizsardziba-kalnos/

[2] goggles: http://www.acim.lv/2011/12/katram-oakley-saulesbrillem-ir-savs-stasts/

[3] Image: http://www.acim.lv/2015/01/acu-mozums-ziema/d06ab265b975aa5b143f14f9d5b7571d/

© acim.lv 2010. Visas tiesības paturētas.