~Eņģeļi pār Latviju 2012~

UncategorizedEvija Barkāne, decembris 10, 2012 13:08 | 248 skatījumi | Drukāt rakstu

Ir klāt gada sirsnīgākā labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”, kura jau piekto gadu pēc kārtas daudzās smagi slimu bērnu ģimenēs ienes cerību, spēku un daudziem jo daudziem Latvijas iedzīvotājiem iespēju palīdzēt kādai mazai sirsniņai veseļoties.

Arī šogad aicinām ikvienu pievienoties labdarības akcijai, lai palīdzētu bērniem, kuriem iedzimtu slimību dēļ ir nepieciešama ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija.

Savus sargeņģeļus šogad gaidīs Jānis Reinis (7 gadi), Jēkabs (2 gadi), Renāte (7 gadi), Alise (9 gadi) un Veronika (12 gadi).

Par Jāni Reini
Jānim ļoti patīk spēlēties ar lego, dejot tautas dejas, peldēt, spēlēt bumbu un darīt visu to, ko dara puikas viņa vecumā. Jānis saka, kad izaugšu – būšu celtnieks! Bet savu mammu sauc par sargeņģeli, jo tieši mamma ir tas cilvēks, kas ik minūti, pat nakts melnumā uzmana dēlēna cukura līmeni asinīs.
Līdz sešu gadu vecumam Jānis bija veselīgs puisēns un nekas neliecināja par cukura slimības klātbūtni. Bet pirms gada – veicot analīzes, mediķi zēnam atklāja smago slimību un uzstādīja diagnozi -- pirmreizējs 1. tipa cukura diabēts, manifestācija, ketoze, kas nozīmē, ka Jāņa cukura līmenis asinīs ir ļoti nepastāvīgs un var krasi mainīties pat ļoti īsā laikā. Augsts cukura līmenis zēnu padara nervozu un uzbudinātu, bet zems, var novest pat līdz smadzeņu komai. Jānim ir tikai 7 gadi, bet mazais zēna ķermenītis jau pārcietis neskaitāmus insulīna dūrienus vēderā, rokās un kājās. Biežo injekciju rezultātā zēnam nabas apvidū un augšstilbos pat nav vairs vietas jaunām injekcijām. Jānim ļoti nepieciešams insulīna sūknis, jo tas ir vispiemērotākais insulīna ievades veids, kas ļauj visprecīzāk pielāgot insulīna devu un novērst cukura līmeņa svārstības asinīs. Insulīna sūkņa Medtronic Mini Med Paradigm VEO un katetru iegādei kopā nepieciešami 2550 lati.

Par Jēkabu
Jēkabs ļoti labi pazīst savējos, priecājas un skaļā balsī smejās par brāļu jociņiem, bet diemžēl nevar piedalīties kopīgās rotaļās ar brāļiem. Jēkabiņš ir smagi slims un līdz šim laikam diagnoze nav uzstādīta. Visi izmeklējumi un analīzes uzrāda, ka zēns ir pilnīgi vesels. Šobrīd neviens nespēj atbildēt  kāpēc  zēna attīstība ir kavēta. Vēl gada vecumā puisēns nevarēja noturēt galvu, tikai gulēja un pavisam nedaudz, ja piepalīdzēja, darbojās ar mantiņām. Mazo bērnu valodiņā nerunāja, tikai vienmuļas skaņas.
Kopš 2012. gada aprīļa ar Jēkabu nodarbojas pēc ārstu izstrādātās Doman + metodes mājas apstākļos. Doman + metodes īstenošana notiek sadarbībā ar fizioterapeites Bozena Bejnar – Slawow (ASV) izstrādātas īpašas smadzeņu attīstības programmas.
Programmas ietvaros bērnu vecākiem un speciālistiem, kas ikdienā strādā ar bērniem tiek sniegtas vērtīgas un praktiski izmantojamas zināšanas par to, kā ar dažādu vingrinājumu palīdzību  un ikdienas uztura korekciju ir iespējams veicināt bērnu attīstību mājas apstākļos.
Nepieciešama  neirorehabilitācijas programma, tās izpildes nodrošināšana un speciālista konsultācijas 2013. gadam. Palīdzēsim mazajam Jēkabam, kopā saziedojot 5760 latus, lai sekmīgi turpinātu šo programmu un redzētu mazā zēna attīstību!
Par Renāti
Renāte ir smaidīga, zinātkāra meitenīte, kas ļoti vēlas iemācīties staigāt, bet pagaidām tas ir tikai sapnis.  Renāte pārvietojas ratiņkrēslā, bet pieturot aiz elkoņiem meitenīte var iet nedaudz arī pati. Meitenītei uzstādītā diagnoze – Posthemorāģiska obstruktīva hidrocefālija. Bērnu cerebrālā trieka, spastiska tetraparēze. Psihomotorās attīstības aizture. Akūts pielonefrīts. Labās gūžas locītavas displāzija(mežģījums). Lai nākotnē nerastos nopietnas komplikācijas Renātei noteikti jāveic ortopēdiska operācija. Lai veiktu operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā nepieciešami   18175 lati.
Par Alisi
Alise dzimusi smagās dzemdībās un pirmās piecpadsmit minūtes mazulīte neelpoja. Tika darīts viss, lai glābtu meitenītes dzīvību. Alisei uzstādītā diagnoze ir bērna cerebrālā trieka, spastiski distoniska forma un valodas attīstības traucējumi.
Pēc saņemtā pirmā delfīnterapijas kursa Alisītei jau ir novērojami pirmie pozitīvie rezultāti. Uzlabojusies Alises runa, veidojas skaidrāka valoda. Skolā Alise palikusi atvērtāka un drošāka. Meitenītei ir mazinājusies roku drebēšana, var stabilāk nostāvēt uz kājām.  Lai uzlabotu kustību koordināciju, attīstītu sīko motoriku, runas prasmi ir nepieciešams turpināt ārstēšanos Starptautiskajā delfīnterapijas institūtā Evpatorijā.  Desmit seansu delfīnterapijas kurss kopā ar ceļa izdevumiem un uzturēšanos klīnikā maksā 1800 lati.
Par Veroniku
Veronika piedzima priekšlaicīgi, 30.- 31. grūtniecības nedēļā, otrais bērniņš no dvīņiem. Pusotra gada vecumā meitenītei tika uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, spastiska diplēģija. Meitene pārvietojas ar grūtībām. Veronika  saņem regulārus rehabilitācijas kursus rehabilitācijas centros un vecāki nodarbojas ar meiteni mājas apstākļos. Veronika mācās skolā, apmeklē mūzikas skolu.   Nepieciešami regulāri rehabilitācijas kursi Adeli Eesti Starptautiskajā klīnikā, Igaunijā. Gadā Veronikas ārstniecībai nepieciešami 2000 lati.
Lai palīdzētu šiem pieciem bērniem nepieciešami 30285 lati.

Kopā pēc palīdzības ir vērsušies vairāki desmiti bērni, kuriem nepieciešamas regulāras rehabilitācijas, ārstniecības kursi.  Aprakstus par visiem bērniem var skatīt šeit
Labdarības akcijas galvenais mērķis ir uzlabot šo smagi slimo bērnu dzīves kvalitāti un palīdzēt dzīvot pēc iespējas pilnvērtīgāku dzīvi. Ziedojumi tiek vākti ārstniecībai un rehabilitācijai, kas nav iekļauti valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos, tādēļ sabiedrības līdzdalība un atbalsts ir ļoti nepieciešams.

Pievienoties eņģeļu saimei un ziedot bērnu veselībai iespējams portālā Ziedot.lv, zvanot uz labdarības tālruni 90006383 (1 lats), kā arī ziedojumu kastītēs Swedbank, Rimi un Supernetto visā Latvijā. Ziedo un saņem eņģeli!
Noslēguma pasākums labestības maratonam “Eņģeļi pār Latviju” tiešraidē kanālā LNT 16.decembrī.

Raksts tapis sadarbībā ar ziedot.lv

Birkas: ,

  • Dalies Facebook