Audio žurnāls cilvēkiem ar redzes traucējumiem

Vispārējā veselībaEvija Barkāne, augusts 20, 2010 10:52 | 970 skatījumi | Drukāt rakstu

Kā tu iepazīsti pasauli un paplašini savu redzes loku? Ceļo, satiec cilvēkus, apgūsti jaunas zināšanas, lasi grāmatas un žurnālus? Liekas pašsaprotami kaut reizi mēnesī iegādāties žurnālus Rīgas Laiks, GEO, Leģendas, Mūsmājas un citus, lai uzzinātu ko jaunu, asinātu prātu un attīstītos. Taču daļai mūsu līdzcilvēku, ja pilnībā vai daļēji zaudēta redze, piekļuve aktuālai drukātai informācija ir ļoti ierobežota…

Biedrība „Ideju Forums” vēlas atjaunot audio žurnāla izdošanu, lai cilvēki ar redzes traucējumiem varētu klausīties Latvijā un citur pasaulē izdotos žurnālus.

Latvijā ir 7000 cilvēku, kas daļēji vai pilnībā zaudējuši redzi un šī iemesla dēļ ieguvuši invaliditāti. Tāpat ir cilvēki, kas vecumā daļēji vai pilnībā zaudē redzi un netiek uzskaitīti kā redzes invalīdi, līdz ar to nesaņem cilvēkiem ar invaliditāti paredzētos atvieglojumus, kas attiecas uz informācijas pieejamību. Ir daudz bērnu un jauniešu, kuriem dažādu funkcionālu un mācīšanās traucējumu dēļ audio formāts būtiski palīdz uztvert informāciju.

Biedrība Ideju Forums jau 3 gadus digitalizē un veido kultūras un izglītības materiālu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Gada garumā projekta „Dia:logs” ietvaros no saziedotiem līdzekļiem tika izdots audio žurnāls. Projektā iesaistījās izdevniecība „Dienas žurnāli”, „Vides vēstis”, „Lilit”, „Psiholoģijas pasaule”, „Rīgas Laiks” un citi. No biedrības radītajiem materiāliem audio žurnāls bija viens no pieprasītākajiem tieši pēc cilvēku ar redzes traucējumiem atsauksmēm.

Šeit var aplūkot video, kā top audioluga:

Cilvēki ar redzes traucējumiem uz audio žurnāliem ļoti gaida. Atbalstot šo projektu, tu nodrošināsi cilvēkus ar redzes traucējumiem ar informāciju no Latvijā un pasaulē izdotiem aktuāliem žurnāliem latviešu un krievu valodās. Katrs ikmēneša izdevuma apjoms ir 10 – 15 stundu garš materiāls no vairāk kā 10 žurnāliem. Cilvēkiem ar redzes traucējumiem būs iespēja klausīties rakstus no Rīgas Laika, Dienas žurnāliem, Vides Vēstīm, Psiholoģijas pasaules, Geo, Mūsmājām, Praktiskā latvieša un daudziem citiem.

Šeit var noklausīties audiožurnāla piemērus:

Rīgas Laiks:
GEO (krieviski):

Palīdzi citiem!
Atbalsti projektu „Audio žurnāls cilvēkiem ar redzes traucējumiem”, atdot par to savu balsi! Kādam tā ir ļoti būtiska!
Sīkāka informācija par projektu:
www.labiedarbi.lv

Birkas: , , ,

  • Dalies Facebook