Neguli ar mobilo telefonu!

VirsrakstsEvija Barkāne, septembris 16, 2015 08:00 | 857 skatījumi | Drukāt rakstu

Atkal esi neizgulējies, jo naktī nenāca miegs? Savukārt, darba sapulcē ir grūti koncentrēties un viss  kaitina?

Ar to ir ļoti grūti cīnīties, bet ir jāsaprot, ka skatīšanās telefonā vai datora ekrānā pirms nakts miega ir ļoti stikta ideja. Smart phones izstaro zilo gaismu, kuru mēs tāpat ik mirkli redzam ikdienā.

Savukārt, naktī mūsu smadzenes tiek pakļautas stresam, jo tās redz šo spožo gaismu. Šī fakta rezultātā smadzenes pārstāj producēt melatonīnu, hormonu, kurš ļauj smadzenēm naktī atpūsties un gulēt. Tas izskaidro, kāpēc mobilo telefonu gaisma izjauc miega ciklu- cilvēks vairs nevar iemigt un ir nomodā- potenciāli radot pat nopietnākas veselības problēmas.

Šādos apstākļos cilvēka smadzenes nākošā dienā nespēj pietiekoši labi darboties, jo tās nav atpūtušās, tas iespaido atmiņu, ir grūtak mācīties, uztvert informācju. Ilgākā neizgulēšanās periodā var rasties depresija, hormonu disbalanss, kurš rada rada aptaukošanos. Ir daudz dažādi  pētījumi, kas pierāda, ka zilā gaisma spēj ietekmēt arī tīklenes saslimšanu un kataraktas attīstību.

Piedāvājam noskatīties video: Staring at screens right before sleep turns out to be a lot worse than previously thought. Dr. Dan Siegel, clinical professor of psychiatry at the UCLA School of Medicine, lays out all of the negative effects bedtime screen viewing can have on the brain and body.

Birkas: , , , , ,

  • Dalies Facebook