Kādas brilles izvēlēties, ja jums ir presbiopija jeb vecuma tālredzība?

Jautājumi, brillesIrina Graždane, augusts 14, 2010 21:29 | 2,241 skatījumi | Drukāt rakstu

Šeit jums tiek piedāvāts vēl viens uzskatāms materiāls  par presbiopiju vai vecuma tālredzību un tās koriģēšanas iespējām.

Ja jums ir neskaidra redze tuvumā un jūs nezināt, kādas brilles izvēlēties, tad jums vispirms ir jāgriežas pie sava acu ārsta vai optometrista, lai precizētu jūsu recepti. Kad recepte jau ir rokā, kopā ar speciālistu jāizvēlas, kādas briļļu lēcas lietosiet.

  • Ja jums nepieciešamas brilles tikai lai lasītu 40 cm attālumā, tad izvēlaties monofokalas lēcas jeb parastās lasambrilles. Bet rēķināties, kā priekšmeti tālumā un vidējās distancēs būs izplūduši.
  • Ja jūs strādājāt ofisa darbu, vai jums nepieciešama skaidra redze no 40 cm attāluma līdz aptuveni 1 m attālumam, tad izvēlaties tuvuma progresīvas, vai ofisa lasambrilles. (Franču kompānija Essilor piedāvā tādas zem nosaukuma Interview). Jārēķinās, kā priekšmeti tālumā būs izplūduši.
  • Ja Jums nepieciešama vienlaicīgi skaidra redze gan tālumā, gan 40 cm attālumā, tad izvēlaties bifokālās lēcas. Šajā gadījumā jārēķinās ar attēla „lēcienu” un uzplūdušiem priekšmetiem ap 1-2 metru attālumam.
  • Ja jums ir nepieciešama vienlaicīgi skaidra redze visos attālumos, tad izvēlaties progresīvās lēcas. Šajā gadījumā jums ir jārēķinās ar šaurāku redzeslauku visos attālumos. Protams, jaunākās paaudzes progresīvo lēcu dizainiem šīs efekts būs ievērojami mazāks.

Zemāk tiek piedāvātā demonstrācijas programma no franču kompānijas Essilor, ar kuras palīdzību jūs varat apskatīties, kā dažādu tipu lēcas strādā dažādās situācijās.

Varilux demonstrācijas programma

Birkas: , , , ,

  • Dalies Facebook

1 Komentārs

    Tavs komentārs par rakstu