Koka brilles “Mara”- ražotas Latvijā!

brillesEvija Barkāne, marts 1, 2013 15:02 | 6,643 skatījumi | Drukāt rakstu

Varbūt esat pamanījuši  Jauno uzņēmēju sacensības / TV raidījumu,  kura mērķis ir parādīt Latvijas biznesa potenciālu un, atspoguļojot biznesa uzsākšanas procesu no idejas līdz gatavam biznesa plānam, iedrošināt arī citus uzsākt savu uzņēmējdarbību. Šogad raidījumā  “Firmas noslēpums” uzvarētājs optikas- optometrijas sfēras pārstāvis,  entuziasts un cīnītājs Antons Stepanovs.  Viņa ideja par koka briļlu “Mara”  ražošanu ir ieintriģējusi ne vienu vien Latvijas iedzīvotāju.

Bieži vien, diskutējot ar potenciālajiem klientiem par optikas lietām, nākas dzirdēt izbrīnu: ” Koka brilles? Kā no koka var uztaisīt brilles?” Bet var!  To ir pierādījis šis uzņēmīgais jaunietis, kura ideja no maza sapņa jau sāk kļūt par realitāti, jo šīs brilles patiešām jau tiek izgatavotas. Antonam ir klienti  ne tikai no Latvijas, bet arī no ārzemēm.

Mūsdienās brilles ir moderns un stilīgs aksesuārs. Jautāju Antonam, kāpēc tad cilvēki pirktu “Mara”  koka brilles, ja optikās ir tik plašs ietvaru un saulesbriļļu sortiments,  kas tajās tik īpašs? Un saņēmu pārliecinošu atbildi:

” Brilles, līdzīgi kā kakla rota vai rokas pulkstenis, raksturo cilvēku, viņa sociālo stāvokli un gaumes izjūtu. Tagad, kā nekad iepriekš, arvien biežāk redzam, ka brilles kļūst par sejas rotu. Kā jau ar rotām, daudziem nepietiek tikai ar vienām brillēm- brilles, līdzīgi kā frizūra, veido kopējo tēlu un stilu. Taču stili, kā zināms, mēdz būt dažādi, līdz ar to arī brillēm ir jābūt dažādām. Dažiem patīk universālas un praktiskas lietas, savukāt, citi tās vēlas izsmalcinātas un ekstravagantas lietas.”

Katrs koka ietvars ir unikāls mākslasdarbs, jo tas ir roku darbs un vienmēr ir individuāls ar savu neatkārtojamo koksnes zīmējumu, vieglo svaru un eleganci. „Mara” rada koka ietvarus personībām. Tas ir redzams, jo  „Mara” klientiem piedāvā izgatavot ietvaru individuāli pēc klienta vēlmēm un dizaina, ņemot vērā antropometriskos datus un optisko lēcu īpatnības.

Paņemot rokās koka brilles, saprotam, cik tās ir vieglas. Zinot optikas klientu sūdzības, bieži vien nākas risināt diskomforta jautājumus. Varam droši teikt, ka šīs brilles nenospiedīs degunu, nespiedīs deniņos un nekritīs nost, lai arī ko Jūs darītu.  Labu briļļu pamatā ir ne tikai labas optiskās lēcas, lielākoties tieši ietvara meteriālam un tā radītajam komfortam ir būtiskāka nozīme.

” Mara” brilles patiks eko piekritējiem. Kā zinām 21 gadsimta populārākā slimība ir alerģija. „Mara” koka brilles var droši saskarties ar sejas ādu, jo koks  ir hipoalerģisks materiāls.  Antons uzsver, ka “Mara”  rūpējas par dabas resursu taupīšanu un ekoloģisku apstrādi – ikviena no izmantotajām eļļām un lakām ir ekoloģiski tīra un droša.

Ietvara izgatavošanā tiek izmantotas dažādas koku sugas, kas ietekmē ietvara bioenerģētiku, ietvera toni un koksnes šķiedras rakstu. Pamatā tiek izmantoti – ozols, osis, kļava un dažādas ekskluzīvas koku sugas.

Viss jau ir skaisti, bet klienti var būt dažādi. Viens ir forma, bet otrs- akcents! Ne visiem patiks vienkāršas koka brilles. Kad jautāju Antonam,  bet, kā ir ar spīguļiem, briljantiem un dažādiem stilīgiem elementiem, ko akcentē mūsdienu mode, viņš atbildēja:

” Koka ietvarā ir iespējams  iestrādāt dekorus no „Swarovski elements”, zelta vai sudraba izstrādājumus, visu, ko sirds kāro. Līdz ar to klienta brilles iegūst vēl spēcīgāku individualitāti!”

Vai nav skaisti?! Patiešām ir prieks par uzņēmību, ideju, pārliecību un, varētu teikt, pat mīlestību pret savu darbu! Kad savā darbā iegulda dvēseli, ir pārliecība un gribēšana, tad apkārtējie to jūt. Novēleam veiksmi “Mara” ! Lai izdodas!

Ja arī jums ir iepatikušās šīs brilles, meklējiet info: http://www.facebook.com/kokabrilles

Birkas: , ,

  • Dalies Facebook