Optometristi aicina kontaktlēcu lietotājus uz bezmaksas redzes pārbaudēm visā Latvijā

kontaktlēcasEvija Barkāne, oktobris 25, 2017 09:38 | 337 skatījumi | Drukāt rakstu

Kontaktlēcu lietošana ir process, kas ikdienā prasa īpašu uzmanību un rūpes. Tīras rokas, pareiza kontaktlēcu uzglabāšana, kopšanas līdzekļi un vēl to pareiza ielikšana ir gana smalks process. Diemžēl speciālisti ir novērojuši paviršu kontaktlēcu lietotāju attieksmi pret speciālistu ieteikumiem. Lai pievērstu pastiprinātu uzmanību kontaktlēcu lietotāju acu veselībai un veicinātu informācijas apmaiņu par pareizu un acu veselībai draudzīgu kontaktlēcu lietošanu ikdienā, laikā no 23. līdz 29. oktobrim optikas salonos visā Latvijā kontaktlēcu lietotājiem būs iespēja bez maksas pārbaudīt redzi, kā arī saņemt acu aprūpes speciālistu konsultācijas.

Tā kā nereti kontaktlēcu lietošanas noteiktumus, kā arī redzes speciālistu lietošanas norādījumus pacienti uztver tikai rekomendējoši, Latvijas Optometristu un optiķu asociācijas (LOOA) kopā ar sadarbības partneriem aicina kontaktlēcu lietotājus un nozarē strādājošos speciālistus papildināt zināšanas par acu veselību un ņemt dalību informatīvajā kampaņā “Kontaktlēcu lietotāju veselības nedēļa”. Tās ietvaros ikviens kontaktlēcu lietotājs varēs pārbaudīt gan redzi, gan arī pārliecināties par savā zināšanām par kontaktlēcu lietošanas norādījumiem.

“Šī ir brīnišķīga iespēja kontaktlēcu lietotājiem saņemt bezmaksas redzes pārbaudi, kā arī uzdot acu aprūpes speciālistiem visus sev interesējošos jautājumus par acu veselību. Es aicinu ikvienu kontaktlēcu lietotāju izmantot šo iespēju un noskaidrot, cik veselas ir jūsu acis. Bieži vien ikdienā mēs neaizdomājamies par lietošanas ieradumiem un kā tie mainās konkrētās situācijās, tāpēc profilaktiski šis noteikti nenāks par ļaunu nevienam,” aicina Pēteris Cikmačs, SIA “Optomerijas centrs” pārstāvis.

Vairāk nekā 200 optikas salonos visā Latvijā kontaktlēcu lietotāji ir aicināti pārbaudīt redzi un uzdot sev interesējošos jautājumus par kontaktlēcām. Bez maksas redzes pārbaudes kontaktlēcu lietotāji varēs veikt 35 Latvijas pilsētās – Talsos, Lielvārdē, Gulbenē, Balvos, Smiltenē, Aizkrauklē, Valmierā, Salacgrīvā, Līvānos, Valkā, Madonā, Tukumā, Jūrmalā, Jēkabpilī, Limbažos, Ogrē, Ādažos, Olainē, Bauskā, Alūksnē, Saldū, Ķekavā, Ludzā, Preiļi, Siguldā, Krāslavā, Iecavā, Dobelē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Cēsīs, Jelgavā un Rīgā. Lai uzzinātu vairāk par pārbaužu procesu, aicinām sekot līdzi informācijai pieminēto pilsētu optikas salonos.

Turklāt kampaņas ietvaros ceturtdien, 26. oktobrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00 Rīgā notiks arī konference nozares speciālistiem “Kontaktlēcu lietošana acu veselībai” Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, zālē “Magnum”.

Birkas: , , , , ,

  • Dalies Facebook