Liko R lēcas ražotas Latvijā!

acīm.TVEvija Barkāne, janvāris 2, 2013 17:48 | 1,974 skatījumi | Drukāt rakstu

Pavisam nesen mūsu projekta partneris Liko-R saņēmis vērtīgu atzinību Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2012″.

Uzņēmumā tiek izgatavotas dažādu sarežģītības pakāpju briļļu lēcas no dažādiem materiāliem, kā arī saviem klientiem tiek piedāvāts izgatavot dažāda veida  brilles, sākot no vienkāršākajiem metāla vai plastmasas briļļu ietvariem, un beidzot ar izliektiem saulesbriļļu modeļiem, kuros var iemontēt briļļu lēcas ar dioptrijām. Uzņēmuma klienti ir optikas veikali, kas, apkalpojot pircējus, pieņem pasūtījumus briļļu izgatavošanai un izvērtē kādas briļļu lēcas ir nepieciešamas.

Daļa no briļļu lēcām ir pieejamas uz vietas veikalā, bet sarežģītākos gadījumos tās ir jāpasūta atbilstoši pircēja individuālajiem parametriem un izvēlēto briļļu lēcu materiālu veidiem.

Tas ir tādēļ, ka, redzes problēmu kombināciju vai variantu ir ļoti daudz, un visiem šiem gadījumiem ir nepieciešamas atšķirīgas briļļu lēcas. Ir biežāk sastopamas vienkāršākas redzes problēmas, kā tuvredzība vai tālredzība, un ir sarežģītāki gadījumi, kā lielas dioptrijas, neregulāra acs radzenes forma, jeb astigmātisms. Cilvēkiem, sasniedzot 45 – 50 gadu vecumu, rodas grūtības salasīt tekstu ar sīkiem burtiem, jeb to sauc par presbiopiju vai vecuma tālredzību. Cilvēkiem, kuri nēsā tāluma brilles, rodas papildus problēma. Kā vienu no risinājumiem šeit var izmantot divas brilles -- vienas tālumam un vienas lasīšanai, bet tas nav ērti lietošanā.

Liko-R ražo tieši šiem sarežģītākajiem gadījumiem nepieciešamās jeb individuāli pasūtāmās briļļu lēcas.

Lielāko uzņēmuma produkcijas daļu sastāda tā saucamās progresīvās briļļu lēcas, kas vienās brillēs atrisina tikko minēto divu briļļu problēmu tālumam un lasīšanai.

Daudzi noteikti ir ievērojuši vecāka gadu gājuma cilvēkiem tā saucamās bifokālās briļļu lēcas ar tajās iestrādātu lodziņu lasīšanai. Šīs lēcas arī atrisina šo pašu divu briļļu  problēmu, bet  vizuāli tas ir redzams. Savukārt progresīvajās briļļu lēcās pāreja no tāluma zonas uz lasīšanas zonu ir iestrādāta lēcā un vizuāli tās izskatās tāpat kā vienkāršākās sfēriskās briļļu lēcas.

Jaunākās tehnoloģijas, kas ir Liko-R rīcībā ļauj ražot progresīvās briļļu lēcas, kas pielāgotas cilvēku nodarbošanās veidam, kā darbam birojā, vai auto vadīšanai, vai arī aktīvam dzīves veidam. Bez tam, ir iespējams izgatavot briļļu lēcas ņemot vērā cilvēka individuālos briļļu nēsāšanas parametrus, lai iegūtu maksimāli labāko rezultātu. Pircējam, kuram tiek piedāvātas progresīvās briļļu lēcas ir svarīgi ar optikas veikalu speciālistiem izrunāt  kāda ir viņu profesija, ar ko cilvēks nodarbojas lielāko dienas daļu, un atbilstoši tam, piemeklēt briļļu ietvaru un piemērotāko briļļu lēcu variantu. Briļļu lēcas iedalās vēl arī pēc materiālu veidiem, piemēram, jebkura veida briļļu lēca, tai skaitā progresīvā, var tikt saražota no tā saucamā hameleonu efektu izraisošā materiāla, kas UV staru iedarbībā, jeb saules gaismā paliek tumšākas, bet ieejot atpakaļ telpā,  pieņem parasto gaišo toni. Vēl ir iespējams briļļu lēcas izgatavot no brūna, zaļpelēka  vai pelēka materiāla ar iestrādātu polarizāciju tajā, kas neitralizē žilbinošo gaismu , kas atstarojas no ūdens virsmas, slapja asfalta, sniega u.t.t., kā arī tonēt briļļu lēcas vajadzīgajā  krāsā. Tas dod iespēju cilvēkiem ar redzes problēmām nēsāt saulesbrilles ar dioptrijām, kas vasaras periodā ir ļoti aktuāli.

Ļoti svarīgs lieta visa veida briļļu lēcām ir dažādi iespējamie pārklājumi, kas aizsargā tās pret skrāpējumiem, samazina no lēcas virsmas atstaroto gaismu, un nodrošina ūdens atgrūdošo efektu.

Visu minēto variantu briļļu lēcas Liko-R var izgatavot savā ražotnē – laboratorijā iespējami īsākā laikā, kas ir mūsu viena no galvenajām priekšrocībām salīdzinājumā ar pasaules lielajiem briļļu lēcu ražotājiem. Pasūtot briļļu lēcas ražotas Liko-R, pircējiem nav jāgaida nedēļām ilgi savus pasūtījumus, jo tie tiek izgatavoti līdz 3 darba dienu laikā.

Liko-R ražotās lēcas ir pieejamas optikas veikalos, un uzņēmums var būt lepns par to, ka palīdz cilvēkiem, kam nepieciešama redzes korekcija, atrisināt viņu problēmas, tas savukārt rada cilvēkiem  pozitīvas emocijas. Optikas veikali Latvijā sniedz kvalitatīvus pakalpojumus, un pircēji var iegādāties jaunāko un labāko, kas ir pieejams optikas preču nozarē  pasaulē, un Liko-R nodrošinām daļu no šī procesa.

Piedāvājam noskatīties video: Ražots Latvijā -- Liko R

Birkas: , ,

  • Dalies Facebook

4 Komentāri

  1. Viola saka:

    kur var nopirkt brilles ar Liko R rau017eotaju0101m lu0113cu0101m???

  2. Evija Barkane saka:

    LIKO-R rau017eo briu013cu013cu lu0113cas. Jautu0101jiet Ru012bgas optiku0101s. Optika Italiana tu0101s tieu0161u0101m ir!

Tavs komentārs par rakstu