~Crazy kontaktlēcas Helovīna dienai~

kontaktlēcasEvija Barkāne, oktobris 31, 2012 09:52 | 2,810 skatījumi | Drukāt rakstu

31.oktobris jau vairākus gadus arī pie mums pazīstams kā rudenīgā oktobra Helovīna diena – jeb Visu Svēto dienas priekšvakars “All Hallows Eve”.

Lai arī  daudzi tos uzskata par “amerikānismu”, Helovīnus svin arvien vairāk Latvijas ģimeņu – konfekšu prasīšana, izjokošana un ķirbju grebšana ir vienkārši jauka izklaide.

Mežonīgas crazy kontaktlēcas bieži vien kļūst pieprasītas, kad tuvojas karnevālu, tematisko pasākumu un Helovīnu laiks.  Tās ir tik spožas un nereālas, ka pirmajā mirklī cilvēks šķiet līdzīgs monstram vai eņģelim- atkarībā, kādas lēcas ir ieliktas acīs, un kam ir vēlme līdzināties.  Bieži vien teātros aktieri izmanto crazy vai vienkāršas krāsainās kontaktlēcas, lai radītu spilgtāku tēlu raksturu. Arvien vairāk tīņi un pieaugušie interesējas par šāda veida kontaktlēcām.

Viena no galvenajām problēmām, kas uztrauc acu speciālistus, ir šo kontaktlēcu lietošanas drošība. Daudzas firmas veido mārketingu, pārdodot šīs kontaktlēcas kā aksesuārus, piedāvājot dažādas krāsas, stilus, veidus. Savukārt, ir jāatgādina, ka tās ne ar ko neatšķiras no ikdienas redzi koriģējošām kontaktlēcām.

Tādēļ, pirms tiek pirktas krāsainās vai crazy kontaktlēcas, ir nepeiciešams veikt pārbaudi. Ir svarīgi, lai acu speciālists pārbauda jūsu acis, piemeklē kontaktlēcu izmērus un apmāca ar tām rīktoies. Tas viss ir nepiciešams sekmīgai lēcu lietošanai. Tonējošās vai krāsainās kontaktlēcas, kas paspilgtina dabīgo acu krāsu bieži vien tiek izmantotas mārketinga triku veicināšanai, reklāmas seju akcentēšanai, kā arī modes biznesā. Ja šādas krāsainās vai tonējošās kontaktlēcas uzliek uz acīm, tad pārsvarā redzes lauks netiek traucēts, savukārt, izvēloties crazy kontaktlēcas, ir jāapzinās, ka redzes lauks būs sašaurinātāks, jo lēcu tonējums ir daudz intensīvāks.

Būtiska nozīme jāpievērš arī kontaktlēcu šķīdumiem. Bieži vien cilvēki krāsaino crazy kontaktlēcu lietošanu uztver ļoti pavirši, nepadomājot par būtiskām lietām. Līdz ar to, pērkot šķīdumu, vienmēr jāpievērš uzmanība, lai tam būtu FDA (Food and Drug Administration) atļauja, marķējums- zīmogs. Nekādā gadījumā kontaktlēcas nedrīkst atstāt parastā ūdenī vai sālsūdenī, kā arī nedrīkst jaukt kopā dažādus šķīdumus.

Atcerieties, cik jūsu acis ir vērtīgas, tāpēc dodiet tām tikai labāko! Rūpējaties laicīgi!


Birkas: , , ,

  • Dalies Facebook