Kādos gadījumos var izvēlēties kontaktlēcas?

Jautājumi, kontaktlēcasTatjana Koļesņikova, aprīlis 16, 2012 16:03 | 496 skatījumi | Drukāt rakstu

Cilvēka acu stāvoklis un redzes īpatnības nosaka to, kāds būs labākais pamatkorekcijas līdzeklis: brilles vai kontaktlēcas.

Jebkurā gadījumā cilvēks patstavīgi var izteikt tikai vēlēšanos nēsāt kontaktlēcas, bet lēmums par kontaktlēcu valkāšanas iespēju pieņem redzes speciālists balstoties uz izmeklēšanas datiem. Jūs nespējat sev iedomāties, cik atšķirīgas var būt 2 vizuāli līdzīgas kontaktlēcas pēc parametriem. Bez „izmēra”, ar ko saprot kontaktlēcas radiusa un diametra kombināciju, ir vairāki kontaktlēcu materiālu raksturojumi, kas ietekmē kontaktlēcu izvēli. Patvaļīga kontaktlēcu lietošana bez speciālista konsultācijas var būt bīstama acu veselībai.


Kontaktlēcas parasti izvēlas tuvredzīgie cilvēki ar vidēju un augstu tuvredzības pakāpi. Kontaktlēcām ir lielākas korekcijas iespējas sarežģītas redzes gadījumos: lielie optiskie stiprumi, liela starpība starp acīm, radzenes formas neregularitātes (piemērām keratokonuss). Šādos gadījumos kontaktlēcās nepastāv attēla kropļojumi, kas rodas briļļu optisko blakusefektu dēļ, kā arī kontaktlēcas nodrošina dabīgus attēla izmērus un neierobežo redzes lauku.
Tā pat ir arī dažādas iespējas kontaktlēcu korekcijai presbiopijas gadījumā.

Birkas:

  • Dalies Facebook

Nav komentāru

Tavs komentārs par rakstu