“Atvieglo” dzīvi savām acīm!

Redze un acisTatjana Koļesņikova, maijs 15, 2012 08:12 | 1,091 skatījumi | Drukāt rakstu

5 vienkārši veidi, kā samazināt acu sasprindzinājumu, strādājot pie datora:

1. Pamirkšķini!

Koncentrējot uzmanību uz datora ekrānu, mums ir tendence mirkšķināt daudz retāk – līdz 3 reizēm minūtē, lai gan vajadzētu mirkšķināt  apmēram 20 reizes minūtē. Mirkšķināšana palīdz samazināt asaru iztvaikošanu no acs virsmas un atjaunot asaru plēvīti, kas ir ļoti svarīgi ne tikai acs komforta sajūtai, bet arī redzes kvalitātei. Vienkārša atcerēšanās par mirkšķināšanu bieži palīdz izvairīties no acu diskomforta.

2. „Pārslēdzies” uz 20 sekundēm ik pēc 20 minūtēm!

Ik pēc 20 minūtēm uz 20 sekundēm safokusē skatu uz objektu 5-6 metru attālumā. Tas palīdzēs izvairīties no acs muskuļu pārslodzes, acu un galvassāpēm un miglainas bildes pie skata tālumā.

3. Sakārto darbavietu savai ērtībai!

Organizē savu darba vietu, lai ķermeņa stāvoklis būtu maksimāli ērts. Ekrānam nevajadzētu būt novietotam tuvāk par 60 cm no acīm un labāk, lai skats būtu vērsts mazliet uz leju strādājot ar datoru.

4. Aizver acis uz 20 sekundēm vismaz reizi pusstundā!

Īstenībā, tas dos atslodzi ne tikai acīm, bet arī smadzenēm.

5. Piemēro drukas izmēru savai redzei!

P.S. Izteikta acu noguruma gadījumā ir jānoskaidro cēlonis. Apmeklējot speciālistus, noskaidrojiet gan savu redzes, gan vispārējo veselības stāvokli, jo arī augsts asins spiediens vai problēmas ar sprandu var izsaukt redzes problēmas.

Birkas: , , ,

  • Dalies Facebook

1 Komentārs

    Tavs komentārs par rakstu