Kā mēs varam palīdzēt savai acu veselībai?

Vispārējā veselībaEvija Barkāne, marts 12, 2013 12:17 | 784 skatījumi | Drukāt rakstu

Kas ir OptiPro?

OptiPro iz no zivju eļļas iegūtas dokosaheksaēnskābes (DHA) un luteīna kombinācija, kas kopīgā savienojumā palīdz aizsargāt aci no intensīvas pārslodzes un uzturēt redzes fizioloģiskos procesus.

Luteīns – tas ir tīklenes galvenais pigments. Luteīnam ir spēcīga antioksidanta iedarbība, kas aizsargā aci no kaitīgās brīvo radikāļu iedarbības un veicina redzes asumu. Pētījumi parādīja, ka pietiekams tā daudzums aizsargā acu audus no pāragras novecošanas un audu sairšanas, kas pastiprinās, iedarbojoties kaitīgam datora starojumam. Luteīns pasargā acis no UV stariem, neitralizējot to negatīvo ietekmi uz acīm, darbojoties kā acī iebūvētas saulesbrilles, filtrējot zilo gaismu.

Dokozaheksaēnskābe (DHA) ir viena no svarīgākajām taukskābēm cilvēka organismā. Galvenokārt, dokosaheksaēnskābe uzkrājas galvas smadzeņu struktūrās, tīklenē un reproduktīvajā sistēmā. DHA nepieciešama normālai smadzeņu darbībai, jo nodrošina ātru enerģijas pieplūdi, palīdz nodot impulsus, kas nes signālu no vienas šūnas uz otru. DHA taukskābe palīdz saglabāt veselu tīkleni, palīdz uzturēt veselīgas redzes funkcijas un uzlabo mikrocirkulāciju.

Kāpēc ir ieteicams lietot OptiPro uztura bagātinātāju ikdienā?

Organisms luteīnu nesintezē un ar laiku tā koncentrācija samazinās un acs kļūst neaizsargātāka. Svarīgi atcerēties, ka ilgstoša luteīna deficīta gadījumā, cilvēka redzes asums pasliktinās neatgriezeniski, tāpēc svarīgi to lietot profilakses nolūkā. Luteīna uzņemšanai uzturā jālieto daudz dārzeņu: spināti, brokoļi, zaļumi, bietes, rāceņi. Dienā nepieciešams uzņemt vismaz sešus miligramus luteīna. Lai to izdarītu tikai ar pārtiku, dienā būtu jāapēd desmitiem kilogramu tomātu, kāpostu un ievērojams daudzums brokoļu un spinātu. Tas nav iespējams, tāpēc profilaktiski ieteicamas uzņemt luteīnu uztura bagātinātāju veida. DHA taukskābe arī nesintezējās cilvēka organismā, tāpēc ir svarīgi katru dienu uzņemt DHA taukskābes pietiekamā daudzumā vai nu ar pārtiku, vai uztura bagātinātāju veidā. OptiPro atšķiras ar to ka luteīns organismā nokļūst izšķīdinātā veidā, kas nodrošina vislabāko uzsūkšanos.

Luteīns un DHA:

  • veicina redzes asuma paaugstināšanos
  • aizsarga pret brīvo radikāļu kaitīgas iedarbības
  • mazina acs nogurumu
  • palīdz uzturēt veselīgas redzes funkcijas
  • samazina risku acu slimību attīstībai

Kādos gadījumos rekomendē lietot OptiPro?Ja uzturā nav pietiekami daudz svaigu augļu, dārzeņu, vitamīnu un minerālvielu, īpaši ieteicams cilvēkiem, kuri ilgstoši strādā pie datora, pavada laiku pie televizora vai daudz lasa un arī veciem cilvēkiem.

Piedāvājam noskatīties raidījuma “Dzīvīte” sižetu par acīm, kurā acu ārste Māra Briede atgādina redzes funkciju būtību, kā arī izskaidro uztura bagātinātāju, vitamīnu, acu pilienu lietošanas nepieciešamību.

Materiāls tapis sadarbībā  ar medpro.lv

Birkas: , , ,

  • Dalies Facebook

Nav komentāru

Tavs komentārs par rakstu