Kā izvēlēties labas saulesbrilles?

Jautājumi, saulesbrillesIta Zviedre, jūlijs 11, 2010 07:34 | 2,563 skatījumi | Drukāt rakstu

Kāpēc nēsāt saulesbrilles?

Sauli tu redzi katru dienu -- ja vien tā spīd. Bet kā saule ietekmē redzi? Jo īpaši ultravioletie stari, kas acīm ir neredzami, spēj izraisīt nopietnus bojājumus. Taču no saules neslēpieties! Uzliec saulesbrilles un atklāj dzīvei savu stilu. Aizsargā savas acis!

Kā izvēlēties labas saulesbrilles?

Ikdienas vajadzībām vari izvēlēties saulesbrilles ar gaišāku tonējumu, taču, ja esi nolēmis iekarot augstkalnu virsotnes, kur saules stari ir sevišķi intensīvi, tev būs nepieciešamas brilles ar tumšākām lēcām, spēcīgākiem aizsargfiltriem un nosegtiem sāniem. Ja esi autovadītājs ar mērķi sasniegt iecerēto, tad noteikti izvēlies brilles ar polarizējošām lēcām, kas mazina atspīdumu un novērš apžilbšanas iespēju. Labu saulesbriļļu priekšrocība ir optikas kvalitāte, kura piemērota dažādām situācijām un laika apstākļiem.

Kādas saulesbrilles izvēlēties?

Acīm redzamākais kritērijs ir kvalitāte. Tomēr saulesbriļļu kvalitāti nenosaka emblēmas lielums uz kājiņas vai kristāliņu skaits rāmī. Augstas kvalitātes saulesbrillēm ir 100% ultravioleto staru filtrs, kas nodrošina pilnvērtīgu acu aizsardzību. Iegādājoties saulesbrilles optikas salonos, vari būt drošs par briļļu kvalitāti, kā arī sev piemērotākā modeļa izvēli, ko ieteiks speciālisti.

Vai ir nozīme saulesbriļļu zīmolam?

Galvenais arguments ir kvalitāte! Ja īsti nezini, kuru zīmolu izvēlēties, drošākais veids ir uzticēties klasiskai, kas laika gaitā ir gan novērtēta, gan izkopta līdz stila un kvalitātes pilnībai.

Komentē optometriste Ita Zviedre (Meilande)

Birkas: , , ,

  • Dalies Facebook